Over ons

Contacteer ons

Passie voor mechaniek en carrosserie

ProSpeed is in binnen- en buitenland vooral gekend als het succesvolle raceteam van Rudi Penders en Luc Goris. Naast de raceactiviteiten, specialiseert het bedrijf zich in een totaalservice voor classic cars en oldtimers van alle merken.

Porsche op de slaapkamer

Jarenlang prijkte er een foto – netjes ingekaderd – van een Porsche 911 Turbo op de slaapkamer van de jonge Rudi Penders. Al van kindsbeen raakte hij gefascineerd door deze snelle wagens met het typische koetswerk.
De grote passie van compagnon Luc Goris daarentegen waren en zijn de exlusieve American Muscle Cars. Geen wonder dat fine-tuning en racen Luc in de genen zit.

Eerst officiële verdeler van Porsche in België

In 1996 nam Rudi Penders de officiële concessie over in Luik. Stapsgewijs bouwde hij zijn Porsche-centrum uit tot de één van de grootste dealers in België.

Gebeten door de autosport werd al vanaf 1997 deelgenomen in de Belcar, het officiële Belgische kampioenschap voor GT’s en Toerisme-wagens. De samenwerking met Luc Goris is al een feit sinds 1998.

Deze vorm van merk-activatie zorgde ervoor dat het Porsche Centre Luik de sportiefste dealer van het land werd.

Eigen raceteam: ProSpeed Competition

Begin 2005 richtten Luc Goris en Rudi Penders hun eigen team op: ProSpeed Competition. Naast de jarenlange deelname in de Belcar, fungeerde ProSpeed ook als officieel fabrieksteam voor Porsche AG. In een tweede fase werden de gespecialiseerde diensten ook aangeboden aan andere raceteams en piloten.

Dit Belgische team met thuisbasis in Tongeren boekte al prestigieuze zeges in de 24 Hours of Zolder, het FIA GT Championship, het European FIA GT3 Championship. Het team nam al talrijke keren deel aan de wereldvermaarde 24 uur van Le Mans.Naast een degelijk uitgerust atelier van meer dan 1500 m², beschikt het team over eigen afdelingen voor logistiek, communicatie, PR en sponsoring.Dit Belgische team werkte al samen met wereldvermaarde toprijders waaronder Marc Goossens, Maxime Soulet, Manu Collard, Richard Westbrook, Jan Heylen, Marc Lieb, Nick Tandy en Marco Holzer.Als technische partner van de Porsche GT3 Cup Benelux is ProSpeed Competiton nog steeds een belangrijke speler in de autosportwereld. De kennis en ervaring van ProSpeed Competition wordt maximaal aangewend in ProSpeed Engineering.

Lees hier alles over ProSpeed Competition

Service aan andere teams en piloten

Stapsgewijs bouwde ProSpeed Competition een totaalservice uit binnen de autosport. Sinds de verkoop van het Porsche Centre Liège in 2011, concentreert het permanente raceteam zich volledig op de professionele uitbouw van ProSpeed in alle disciplines van de autosport.

Classic cars en oldtimers

Traditioneel werd gedurende de jaarlijkse winterstops oldtimers gerestaureerd. Stapsgewijs groeide een tweede tak binnen ProSpeed. Deze totaalservice wordt aangeboden voor classic cars en oldtimers van alle merken en types.

De expertise in mechaniek en carrosserie die werd opgebouwd voor racewagens, wordt op een professionele wijze aangeboden voor classic cars en oldtimers.

Zowel gepassioneerde liefhebbers als verzamelaars met een uitgebreide collectie kunnen bij ons terecht voor een brede waaier aan diensten. Gaande van onderhoud en herstellingen, complexe revisies als body-off restauraties.